Epigenetica

Epigenetisch Therapeut.

De Epigenetisch Therapeut geeft U inzicht in de dynamiek van oorzaak en gevolg.

epigenetica

Inzicht ondersteunt de Genezing.

 

Er wordt gekeken naar het Endorfine systeem wat als een brug fungeert tussen de psyche en het lichaam.

Ontregeling van dit systeem door stress, trauma's en/of verkeerde voeding bevordert het ontstaan van multifunctionele aandoeningen die op het eerste gezicht los staan van elkaar.

Een epigenetisch therapeut (BrainQ Therapeut) benadert deze aandoeningen vanuit centrale processen die met elkaar verbonden zijn.

 

Wist u dat epigenetische factoren (factoren van buitenaf) invloed hebben op ons endorfinesysteem.

 

De ontregeling van dit zelfsturende systeem door stress, voeding, genotsmiddelen, geneesmiddelen en erfelijke factoren ligt aan de basis van heel wat chronische aandoeningen.
Prevent Care biedt u de mogelijkheid om het endorfinesysteem vanuit de genen te herstellen.
Exorfines zijn morfineachtige stoffen uit voeding en micro-organismen. Exorfines worden in humaan onderzoek in verband gebracht met astma, verhoogde slijmproduktie, slaapapneu, allergieën, oorontsteking, maagzuurproblemen, wiegendood, aandachts- en motivatieproblemen. In samenwerking met een Noors lab kunnen wij een uitgebreide exorfines analyse laten maken.

Voedingsaanpassingen kunnen de hersenactiviteit normaliseren. Het gaat dan om vermindering van de exorfines, die voorkomen in gluten en zuivel, maar ook in soja. Deze stoffen verminderen de werking van de lichaamseigen endorfinen. Dit is wat je noemt Epigenetica.
De grote uitdaging voor mij is dit zo uit te kunnen leggen aan de cliënt zodat hij of zij het begrijpt en gemotiveerd wordt om hiermee aan de slag te gaan om zo tot vermindering van klachten te komen.
Vooral voor de groep kinderen in de praktijk is dit van toegevoegde waarde.

 

Beloningssystemen.

 

Het is zo interessant te weten hoe de beloningssystemen werken in ons brein en hoe verslavingen, ADHD en eetstoornissen ontstaan en het meest belangrijke wat je er aan kan doen.

Alle verslavingen worden stuk voor stuk gestuurd door het ingenieuze beloningssysteem in onze hersenen.
Terwijl de reguliere wetenschap veelal uitgaat van genetisch bepaalde aandoeningen, waar je niets aan kunt veranderen, richt de epigenetica zich op het gezond worden door je levensstijl aan te passen.
Endorfine is het geluksstofje wat de beloning aanstuurt en wat er voor zorgt dat je stress kunt verwerken.
Wanneer je last hebt van stress heb je vaak de neiging om je endorfinen op een ongezonde manier te verhogen door troostvoeding te gaan eten. Zo'n 'endorfine-kick' krijg je door het eten van exorfinen (opiaten uit gluten, zuivel en soja), chocolade, suikers en smaakversterkers. Maar het kan ook met alcohol en roken. Het beloningssysteem raakt door overmatig gebruik van deze stoffen alsmaar ongevoeliger. Hierdoor raken de endorfinen in je lichaam uitgeput waardoor je gevoeliger wordt voor stress.

 

De oplossing ligt in je eigen innerlijke geluk en het streven naar balans.

 

Prevent Care kan je daarbij behulpzaam zijn.

 

^ Naar boven