Jeugd Coaching.

Een jeugdcoach gaat er vanuit dat alle antwoorden in het kind zelf zitten en maakt ze hier bewust van.

 

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

 

Als er aan de basisbehoeften in de kinderjaren niet is voldaan, blijft dit storend doorwerken tijdens de rest van ons leven.

Er zijn twaalf basisbehoeften: begrip, waardering, geruststelling, vertrouwen, zorg, erkenning, goedkeuring, bevestiging, respect, aanmoediging, acceptatie en bewondering.

 

Aan het eind van de jeugd moeten de twaalf ‘potjes’ basisbehoeften helemaal gevuld zijn anders ontstaat er een verwonding.

Bijvoorbeeld door gewelddadigheid, wegduwen, zwijgen, beschuldigen of pesten.

Verwondingen veroorzaken pijn en emoties.

Vaak zullen we trachten de pijn te verdoven.

Het niet uitkomen van een aantal basisbehoeften kan ondermijnend zijn voor het eigen zelfvertrouwen, omdat er dan een gevoel kan ontstaan dat je op die gebieden mislukt bent.

Vooral de basisbehoeften ‘waardering’, ‘jezelf uitdrukken’(geldingsdrang), ‘geliefd te zijn’ en ‘te mogen zijn zoals je bent’ zijn dikwijls erg belangrijke pijlers voor het zelfvertrouwen.

 

Samenwerking.

 

In samenwerking met Stal Beks van de stichting ‘La Vie en Rose’ biedt Prevent Care paardencoaching aan.

Bij paardencoaching doet het kind onder toezicht van een coach oefeningen met een paard. Paarden zijn in staat om in korte tijd bloot te leggen wat er aan de hand is. Problemen kunnen voor mensen verdoezeld worden, bij paarden lukt dat niet. Ze spiegelen gedrag en vellen geen oordeel, je mag zijn wie je bent. Dit maakt ze tot ideale maatjes om nieuw gedrag te oefenen.

 

Kerntaken.

 

Kerntaken die hieronder kunnen worden verstaan zijn onder andere, het op basis van algemeen aanvaarde maatschappelijke normen en waarden:
- creëren van gevoel van eigenwaarde

- bieden van veiligheid, geborgenheid, empathie

- bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk bewustzijn

 

We werken oplossingsgericht en kijken voorbij de “problemen” die het kind heeft. Samen gaan we de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden ontdekken. Zo bouwt het kind aan zijn/haar zelfvertrouwen en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar het kind de rest van zijn of haar leven wat aan heeft!

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden, ook voor vergoeding uit het Jeugdzorg potje, kunt u contact opnemen via het formulier of telefonisch via 076-5032430.

 

 

^ Naar boven