ADHD

De opvatting dat ADHD en ADD aangeboren zijn en dat er daardoor weinig meer aan te doen valt dan Reinheid, Rust en Ritalin, ligt gelukkig alweer een tijdje achter ons. Er is namelijk heel véél wat je kunt doen ter verbetering van je aandacht, concentratie en andere ADHD symptomen, zowel bij kinderen als volwassenen met ADHD/ADD.

Want ook al zijn er -al dan niet- aangeboren verschillen; aandacht voor bijvoorbeeld voeding kan heel vroeg niet alleen preventief werken, maar op latere leeftijd ook enorm helpen. De combinatie voeding, de juiste supplementen, een leefstijl die bij je past, het trainen van je brein en het verminderen van gevolgschade kunnen een wezenlijk en groot verschil maken.

In onze praktijk werken we met succesvolle wetenschappelijke onderbouwde protocollen die een must zijn voor iedere bezorgde ouder. Medicatie is gelukkig niet de enige route en hoeft zeker niet de eerste optie te zijn gezien de diverse mogelijkheden die er zijn.

 

Wat is ADHD?ADHD

 

Er bestaan veel vragen rondom ADHD. Wat is ADHD precies? Wat zijn de oorzaken? Hoe maak je het hanteerbaar?

Maar wat er in het openbaar over ADHD wordt gezegd en geschreven is vaak zeer verwarrend.

Er zijn nog allerlei vooroordelen en clichés en zelfs de diagnostiek die bij ADHD wordt gebruikt, is niet objectief en duidelijk meetbaar. Toch krijgen veel kinderen op basis hiervan te horen dat ze ADHD hebben. Het gevolg is ongerustheid en stigmatisering; zaken die het leven met ADHD er voor de betrokkenen niet eenvoudiger op maken. Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD, of symptomen die hierop lijken, kunnen beter functioneren als zij elke dag de kans krijgen zich volgens hun leeftijd te ontwikkelen en hun kwaliteit ten volste benutten. Daarvoor is het belangrijk dat het kind, de jongere of de volwassene met ADHD en de mensen in diens omgeving weten hoe zij met ADHD moeten omgaan. Voeding is van invloed op ADHD, heeft een relatie met allergieën en intoleranties. Orthomoleculaire therapie kan ondersteuning bieden in relatie tot de aanmaak van neurotransmitters en hormonen.

 

Epigenetica.

 

Epigenetica, modificatie van de genetische expressie, zijn de factoren die stoorzender zijn tussen iemands genen, en zijn of haar levensstijl. Voeding is één van de factoren die de levensomgeving voor de genen bepaalt. Voeding is informatie dat spreekt tot de genen. De ingewanden, het spijsverteringskanaal is een complex ecologisch systeem, veel meer dan alleen een gebied voor voedselvertering alleen. Het verarmde en gemanipuleerde voedsel van tegenwoordig dringt door tot onze genen, spreekt een nieuwe taal en laat overduidelijk vernietigende sporen na. Niet onze genen zijn veranderd maar ons dieet.

 

Rian behoort tot de eerste lichting ADHD-therapeuten gezien vanuit de Epigenetica en is opgeleid door Exendo en heeft haar studie met succes afgerond.

 

Prevent Care helpt je weer te leven vanuit jouw handleiding en jouw essentie zodat je geen energie meer hoeft te verspillen aan zaken die je geen stap vooruit helpen.

 

 

 

^ Naar boven