Vitamine K Meting

Hoe is het gesteld met Uw bloedvaten?                               

Een tekort aan vitamine K geeft 40 procent van de Nederlanders een onnodig risico op hart- en vaatproblemen.

Vitamine K is een van de vitamines, die we niet voldoende uit onze voeding halen. Een tekort aan deze vitamine heeft grote gevolgen.

 

De Vita K Meter is het resultaat van jarenlang onderzoek door de Universiteit van Maastricht en VitaK.
Middels een innovatief apparaat is Rian in staat de vasculaire karakteristieken te meten. Door de Vita K Meter om de vinger heen te plaatsen wordt de hartslag, de zuurstofsaturatie en de flexibiliteit van de haarvaten gemeten. 

 

 

aderverkalking

 

 

Na circa 30 seconden wordt een cijfer weergegeven (schaal 1 tot en met 6), waarbij een 1 staat voor flexibele haarvaatjes en een 6 voor zware aderverkalking. Als de eerste vasculaire meting hoger scoort dan 2 is het aan te bevelen om 45-90 µg vitamine K2 of meer te gaan gebruiken. Bij een tweede meting (bijv. 6 weken later) kunt u die weer uit laten voeren in de praktijk om verbetering waar te nemen.

 

Medici en paramedici die hun patiënten adviseren over een gezonde leefstijl doen er goed aan om aandacht te besteden aan vitamine K.

Vitamine K is namelijk niet alleen nodig voor een normale bloedstolling, het speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van sterke botten en vooral ook het in stand hou­den van gezonde bloedvaten. Een subklinisch vitamine K-tekort kan lang onopgemerkt blijven, maar komt bij ongeveer de helft van de bevolking voor.

Met dit nieuw, innovatief apparaat, de Vita K Meter, is zo'n tekort snel op te sporen.

 K2 meter

Prevent Care

 

Prevent Care stelt de nieuwste vormen van diagnostiek beschikbaar voor u als cliënt.
 

Voor meer informatie over de vitamine K2 test of voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de praktijk via het contactformulier of telefonisch via tel: 076 – 5032430.

 

^ Naar boven